15 са задържани в рамките на широкомащабна операция, започнала в

...
 15 са задържани в рамките на широкомащабна операция, започнала в
Коментари Харесай

Арести в Атина по време на антитерористична акция

 15 са арестувани в границите на широкомащабна интервенция, почнала в петък, оповестява „ Катимерини ”, а гръцката полиция арестува двама мъже и една жена, забъркани в терористична активност. 

Полицията е претърсила 13 къщи и е разкрила 5 автомата АК-47, автоматизиран револвер, два револвера, детонатори, динамит, TNT и гранати. Ще бъде тествано дали оръжията не са употребявани при терористични актове, декларират от полицията.

Двамата задържани мъже, на 41 и 43 години, са забъркани в обир при хазартни игри в атинското предградие Холаргос предишния октомври. Друг мъж на 46 години, упрекнат също в терористична активност, нелегално владеене на огнестрелно оръжие и експлозиви и имитация, към този момент е пуснат на независимост. Жената е упрекната в нарушение на закона за огнестрелните оръжия.

41-годишният мъж е прекарал съвсем 8 години в пандиза за присъединяване си във въоръжената група „ Революционна битка “. Той е освободен през февруари 2018 година, възползвайки се от закон, гласуван от тогавашното държавно управление, съобщава БГНЕС.

Според направените балистични тестове, част от откритите оръжия са били употребявани при набези против офисите на партия ПАСОК през януари 2017 година

Един от откритите автомати „ Калашников “ е употребен при нападението против мексиканското посолство в Атина на 31 юли 2016 година Въоръжената група пое тогава отговорност за ръчна граната, хвърлена против френското посолство в гръцката столица, при което беше ранен полицейски чиновник.

Премиерът Кириакос Мицотакис поздрави полицията за битка с тероризма и Министерството на гражданската отбрана за арестите и повтори обещанието си „ да завърши с казуса с вътрешния гръцки тероризъм един път вечно “.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР